PERMANENTE-COVID-HUSDINETOCHT IN DESTELBERGEN.
TE BEWANDELEN VAN 3 APRIL TOT 2 MEI 2021.

Deze wandeling bestaat uit 2 lussen: 6,30 en 7,10 km. Beiden zijn toegankelijk voor rolstoelen.
De start van beide lussen is de parking aan de sporthal Bergenmeers in de Koedreef in Destelbergen.
Direct na de start aan de kant van het meer hebben we de splitsing van de 2 lussen.

LUS 1: We gaan naar de Dendermondesteenweg, kruisen deze en volgen de St.Pietershofstraat tot het eerste wegeltje tot de Kouterstraat. Even voor de R4 slaan we links de Zandstraat in en komen zo in de Kleingentstraat zo komen we via de Petegemstraat aan de Borrems. Dan links de Houtstraat, en volgen de Verbindingsstraat en Volderrede door de Kwadenplasstraat tot Bergenkruis. Het kruis staat op de kruising van de kasteeldreven van kasteel Succa en kasteel Notax, en zou dateren van het jaar 1771.Hier keren we door de Gentwegel terug naar de Volderrede die we volgen en de Kerkkouterrede kruisen en door het wegeltje de Kerkstraat bereiken. We lopen zo rond het kasteel Ten Lande en belanden zo terug op Dendermondesteenweg aan kasteel Ramen. Aan de Bib gaan we door het Reinaertpark om dan via de Kerkham en het politiegebouw terug op de parkeerplaats aan te komen.

LUS 2: Voor deze gaan we in de andere richting langs het meer die we voor driekwart volgen, nemen rechts de Schoofmeersstraat en belanden zo in de Damvalleistraat te belanden die we volgen tot het Pauwken aan de Reinaertweg en deze kruisen aan de Prikstraat naar de Scheldetragel die we volgen tot aan het oude cafeetje ’t Schippershuizeke aan Scheldekant naar de Hellegatstraat en voorbij kasteel Walbos in de Meerkenshamstraat naar Reinaertstraat en Kerkham om dan ook langs het politiebureau terug de parkeerplaats te bereiken waar we gestart zijn.

Met deze hopen we jullie terug een aangename wandeling aangeboden te hebben, en nu maar hopen dat tegen volgende Groenendaltocht volgens het vroegere stramien kunnen inrichten. tegemoetzien.

Etienne.
Stacks Image 93
Stacks Image 95