Kalkense Meersentocht zaterdag 14/08/2021

Op vraag van meerdere wandelaars om deze tocht meer in de Kalkense Meersen te laten doorgaan, hebben we besloten om onze startzaal te verleggen naar zaal Breughel, Kalkendorp 26 te Kalken.
Kalkense Meersentocht is… wandelen in de Meersen, langs de Kalkense Vaart, langs de Schelde, door het erkend natuurreservaat, kleine wegeltjes en de gemeenten Kalken, Uitbergen en Overmere.

De 6 km heeft geen rustpost maar zal vol kunnen genieten van de Meersen, de herinrichting van de oude Scheldeloop en de Kalkense Vaart.
De 13 km gaat dwars door de Meersen naar Uitbergen waar men in de kantine van de plaatselijke visclub: De Lustige Lijnvissers, kan genieten van een rustpauze. Nadien wandelt men verder door de Meersen, langs de Schelde en de Kalkense Vaart.
De 19 km maakt eerst een lus richting Overmere. Na een rustpauze in de startzaal volgt men de 13 km.
Tenslotte volgt de 24,1 km het parcours van de 19 km en krijgt men een lus voor de voeten geschoven in het natuurgebied Wijmeers te Uitbergen.

Boterhammetjes, soep en drankjes verkrijgbaar zowel in startzaal als in rustpost en gebruik van het sanitair mogelijk.

We hopen jullie ‘met mondmaskertje’ en met respect voor de ‘social distancing’ op een Veilige en Gezonde manier daar te mogen ontmoeten.
Robert
09/362 85 81
  • Stacks Image 93
  • Stacks Image 95