22e HUSDINETOCHT OP ZATERDAG 30 APRIL 2022

STARTPLAATS: Zaal Berghine, Dendermondsesteenweg 439, Destelbergen.

De te bewandelen afstanden zijn: 4 – 6 – 9 – 12 – 15 – 18 – 24 – 30 km.

Ook dit jaar hebben we gekozen voor de startzaal in de nabijheid van ruime parkeermogelijkheden aan de plaatselijke sporthal en aan de bib rechtover de startzaal.
Om ook de 6 km een tussentijdse rustplaats te bezorgen hebben die direct na de start een splitsing waarbij we de eerste maal samen met de 4, 6, 9, 15, 24 en 30 km naar Bergen Kruis stevenen en zo in de buurt van de villa’s en kastelen van de vroegere textielbaronnen komen. Na deze lus eindigen de deelnemers aan de 4 km.
Na de rust in de startzaal gaat de 6 km zijn eigen weg door het centrum van Destelbergen naar het Damvalleimeer en zo langs de sporthal, door het Reinaertpark achter het gemeentehuis naar het eindpunt.
Alle andere wandelaars trekken naar de oude Schelde en de trekweg. Vanaf de Scheldekant gaat de 9 km zijn eigen weg naar het Damvalleimeer en het einde. De rest volgt de trekweg en aan de Meersstraat verlaten de 12, 15, 18 km de groep en nemen de kortste weg naar het centrum van Heusden.
De 24 en 30 km vervolgt de trekweg en komen zo langs de andere kant naar het centrum waarna ze dan samen naar de rustpost Kollebloem stappen. Na deze rust genieten de 18 en 30 km van een trip naar de omgeving van het kasteel van Laarne, en terug naar de Kollebloem.
Je merkt dat dit jaar geen rustpost in de Paardenmelkerij opgesteld is, maar wie weet staat die in de toekomst terug op het programma.
Van de Kollebloem gaat iedereen over de Zandberg naar Stapsteen en kruisen dan de E17 vanwaar de 12, 15 en 18 km het paadje direct naar het meer gaan maar de 9, 24 en 30 km volgen nog een poosje de weg om aan de achterzijde het meer te benaderen. Hier neemt de 9 km samen met de 6 km de kortste weg naar het einde en de 24 en 30 km stappen rond het meer tot bij de 12, 15 en 18 km naar de sporthal vanwaar alle afstanden dezelfde weg naar het einde volgen.

We hopen jullie allen opnieuw te mogen verwelkomen.

Tot dan.
Stacks Image 93
Stacks Image 95