Groenendaltocht op zaterdag 25/6/2022Na de annulatie van onze Groenendaltocht in 2021 ziet het er naar dat we dit jaar onze tocht kunnen organiseren. Wegens het schoolfeest van de Vrije Basisschool S.G. De Graankorrel in Schelderode zijn we genoodzaakt te vertrekken vanuit de parochiezaal in Melsen. De wandelaars zullen ook deze keer kunnen genieten van de mooie en rustgevende Scheldevallei maar ook van de bossen rond Makegem en het dorpsgezicht van Munte.

De 6 km-stappers wandelen naar de Melsenbeek om vervolgens de Schelde te bereiken. We nemen na enkele honderden meters het wandelpad langsheen de visvijvers van Melsen. We verlaten de Schelde en gaan naar Vurste langsheen het domein van het Kasteel Borgwal. We wandelen door het nieuw natuurgebied om zo terug te keren naar de startzaal.

De 12 km-stappers gaan via Bollaert naar de Meierij en het Nerenbos. Hier wacht de helling van de Zink maar de rustpost in Munte brengt verpozing na de inspanning. We komen terug langs Makegemwegel, doorheen het Bruinbos om via de Boterhoek de startzaal te bereiken.

De 18 km-wandelaars maken hun wandeling vol door de parcours van de 6 en 12 km te bewandelen.

De 24 km tenslotte volgt het parcours van de 18 km maar na de rustpost in Munte maken ze daar een bijkomende lus. Deze gaat richting Moortsele en door de Asselkouter.
We verwachten jullie allen op 25 juni 2022 op onze organisatie.
Volgende afstanden kan men bewandelen: 6-12-18-24-km

Startlocatie: Parochiaal Centrum Melsen, Kerkwegel, 9820 Merelbeke-Melsen.
Stacks Image 5
Stacks Image 7