BUSREIS HASSELT op zaterdag 9 maart 2024

Ons nieuw busreisseizoen starten we dit jaar in Hasselt.
Hasselt is de provinciehoofdstad van Limburg en telt, samen met zijn deelgemeenten, ongeveer 80 000 inwoners. Hasselt telt 8 deelgemeenten. Namelijk Hasselt zelf, Wimmerlingen, Sint-Lambrechts-Herk, Kuringen, Stokrooie, Kermt, Spalbeek en Stevoort. Daarbij tellen zowel Hasselt als Kuringen nog een aantal wijken waarvan Kiewit waarschijnlijk de bekendste is. Dit door het er jaarlijks weerkerende muziekfestival “Pukkelpop”. Maar ook het natuurdomein Kiewit is een en al pracht. Kinderen kunnen er zich inleven in de kinderboerderij, het speelbos en op de avontuurlijke knuppel- en andere paden. Ook zijn er 5 te bezoeken tuinen. En het is er natuurlijk heerlijk wandelen genietend van de fauna en de flora. Samen met het “Domein Bokrijk” vormt dit natuurgebied een 80 ha groot aaneengesloten wandel- en fietsparadijs. Domein Bokrijk is natuurlijk vooral bekend voor zijn openluchtmuseum met een verzameling van historische gebouwen en authentieke interieurs.
Verder is Hasselt ook nog gekend voor o.a. het jenevermuseum, een modemuseum en een beiaardmuseum. We vinden er ook Plopsa Indoor, de universiteitscampus Diepenbeek en natuurlijk is er ook nog een stadspark en heel wat, zoals in elke stad, kerken, historische gebouwen en monumenten die een bezoekje waard zijn.
De wandelclub “De Rakkers” van Hasselt gaven hun tocht de naam “Domein Bokrijktocht”. Het openluchtmuseum is wel niet in deze tocht voorzien daar hiervoor inkom dient betaald te worden. Het natuurdomein en het grote openluchtspeelplein zijn wel het hele jaar gratis toegankelijk. De tocht leidt ons naar het provinciaal domein Bokrijk al “Wandelend door het water” en via de kinderboerderij van Kiewit.
De start is voorzien vanuit de school “HET KIDS”. Dit is een Koninklijk Instituut voor doven en spraakgestoorden. Hier is een ruime vertrekzaal waar er kan genoten worden van een hapje en een drankje aan democratische prijzen.
De wandeling zelf is een tocht door de ontluikende natuur in en rond het Provinciaal Domein van Bokrijk. De afstanden zijn 3 – 6 – 12 – 21 en 30 km. Er zijn twee 3 km parcours: één geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens en een tweede dat vooral het bos aandoet en dus niet geschikt is voor …. Deze parcours hebben geen rustpost. Ook de 6 km heeft geen rustpost maar is wel een natuurwandeling door Domein Bokrijk en door het water. De 12 km wandelt door het bos, natuur en langs vijvers richting Bokrijk tot aan de rustpost Heiwind. Ook zij gaan natuurlijk door het water. De 21 km stappers vertrekken via de kinderboerderij naar het kasteel van Bokrijk, passeren het arboretum en wandelen ook door het water in Bokrijk. Op deze afstand zijn 2 rustposten voorzien. Ook de 30 km stappers wandelen richting het kasteel en de kinderboerderij en het arboretum. Daar komt nog een golfterrein en het kapermolenpark bij. En natuurlijk genieten zij ook van een wandeling door het water! Zij mogen 3 keer rusten onderweg. Dus vanaf de 6 km wandelt iedereen door het water! Voor wie het nog niet deed … dit is wel een unieke belevenis.
Wie dit wil meemaken staat gereed aan de Watersportbaan ter hoogte van de Topsporthal om 7 uur of even later te Gentbrugge onder de Fly-over.

Xavier.

Stacks Image 5

Wist je dat …
als je deelneemt aan 6 van de 8 busreizen,
je recht hebt op een GRATIS busreis?!