BUSREIS VLISSINGEN op zaterdag 7 maart 2020
 
Met deze busreis brengen we een bezoek aan onze Noorderburen. We bezoeken de wandelclub “Willen is Kunnen” te Vlissingen ter gelegenheid van hun “Lentetocht”.
 
Vlissingen is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op het voormalig eiland Walcheren. Bij de gemeente Vlissingen horen ook de plaatsen Oost-Souburg, West-Souburg en Rotthem, samen goed voor zo’n 44300 inwoners waarvan 33000 in Vlissingen zelf.

Vlissingen is een “Beschermd stadsgezicht”, één van de 17 beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Daarbij telt het oude centrum wel 300 monumenten, dus te veel om op te noemen.
In de zomermaanden trekken de Boulevards, het Nollestrand en het Badstrand een massa toeristen. Ook de zuidelijke pier vormt een aantrekkingspunt met zijn windorgel bestaande uit bamboepijpen. Bij krachtige wind klinkt dit vaag als een koor.

Vlissingen is eigenlijk ontstaan vanwege de strategische ligging aan de Westerschelde. Heel wat vijanden konden van ver op het water gezien worden, denk aan de Noormannen, de Fransen en de Engelsen. In de vorige eeuw maakten ook de Duitsers gebruik van dit strategisch punt. De stad Vlissingen bestaat ondertussen meer dan 700 jaar en het belang van de Westerschelde is nog steeds erg groot. Denk maar aan de toegang naar Antwerpen waarvoor een Belgische of een Nederlandse loods verplicht is i.v.m. een veilige vaart. In Nederland kun je nergens anders de grote en kleinere schepen zo dichtbij voorbij zien varen dan vanaf de boulevards. De boulevards van Vlissingen hebben een grote aantrekkingskracht voor mensen die even willen uitwaaien of een “terrasje” willen doen! Volgens een bepaald klassement wordt Vlissingen beschouwd als “de op één na leukste toeristenstad van Nederland”: denk je aan Vlissingen dan denk je aan zon, zee, strand, duinen, lekkere visgerechten en mosselen met een goed glas er bij.

Wat de wandelparcours betreft kon men enkel meedelen dat die nog niet bekend zijn maar wel dat de “Boulevards” er zeker in opgenomen zullen worden. De af te leggen afstanden bedragen ongeveer 5 - 10 - 15 - 20 en 30 km.

Wie deze “ Een snuifje gezonde zeelucht”-reis wil meemaken verzamelt aan de Watersportbaan ter hoogte van de Topsporthal om 7u30 of even later te Gentbrugge aan het dienstencentrum in de Braemkasteelstraat
Stacks Image 7