Busreis WAARDAMME op zondag 16 april 2023.

Waardamme is een deelgemeente van Oostkamp en ligt in de groene zone ten zuiden van Brugge. Waardamme is gekend voor zijn landelijk karakter maar vooral voor het uitgestrekte Kampveldbos. Tot in 1977 was Waardamme een zelfstandige gemeente tot het fusioneerde met Oostkamp waarvan Hertsberge en Ruddervoorde ook deelgemeenten zijn.
Het Kampveld is een 294 hectare groot bos- en natuurgebied dat eigenlijk bestaat uit vier delen: het bosreservaat Rooiveld, het Kampveldbos, de Papenvijvers en Nieuwenhovebos. Het Kampveldbos is sedert een tiental jaren toegankelijk omdat de eigenaar van het kasteel Rooiveld een deel van zijn domein overliet aan Natuur en Bos. Natuur en Bos heeft er toen een speel- en ontmoetingsplaats gecreëerd en talrijke wandelpaden opengesteld. Sedert dan kun je eigenlijk van Oostkamp naar Waardamme en terug wandelen waarbij je de natuur amper hoeft te verlaten.
Wandelclub Pasar Oostkamp organiseert hier in dit schitterend wandelgebied voor de 20ste maal de Rooiveldtocht.
De voorgestelde afstanden zijn 7, 12 en 20 km. Het parcours van de 7km heeft geen stopplaats en gaat ongeveer 5km door het bos. De 12km heeft een rustpost ongeveer halfweg in de wijk Nieuwenhove om dan terug te keren naar de startplaats. Langs dit parcours krijg je ongeveer 9 km natuur- en bospaden onder de voeten geschoven. De 20 km legt hetzelfde parcours af als de 12 maar maakt vanaf de rustpost een schitterende lus van 8km door het Nieuwenhovebos rondom het kasteel “De Herten” (met prachtig uitzichten op het kasteel) met er rond ook een wijngaard. Het hoeft geen betoog dat dit parcours voor het grootste deel langs bos- en natuurpaden loopt. Deze tocht is een echte aanrader!
Voor wie mee wil genieten van deze uitstap, we vertrekken om 8 u. aan de Watersportbaan ter hoogte van de Topsporthal en even later te Gentbrugge op de P&R E17 onder de fly-over van de E17, Land Van Rodelaan.
Stacks Image 6389
Stacks Image 6393