BUSREIS GELBRESSÉE - zondag 6 mei 2018

Voor onze derde busreis trekken we, na tweemaal Vlaams-Brabant aangedaan te hebben, naar de provincie Namen.
Gelbressée is een piepklein dorpje ten NO van de stad Namen (in vogelvlucht ongeveer 9km) en in de buurt van Marche-les-Dames (3,5km). Het dorp werd na de fusies toegevoegd aan de stad Namen en telt zo’n 750 inwoners. Het is gelegen in een groene omgeving in een afwisselend bosrijk en landelijk gebied met her en der verscholen in het landschap een blijkbaar vergeten dorpje.
Het dorpszicht wordt gedomineerd door de Onze-Lieve-Vrouwekerk die zich onderscheidt door een Romaanse toren (1770) met een achthoekige torenspits. Het oudste deel van de kerk dateert uit de 14de eeuw. De sacristie, het nieuwste aangebouwd deel, uit 1800.
De kerk werd reeds als monument geklasseerd in 1937 en als site (kerk + omringende grond) op 4 oktober 1974.
De plaatselijke wandelclub “Les Castors des Comognes de Vedrin ASBL” organiseert hier voor de 2de maal hun “Lentewandeling”.
De startplaats is gelegen aan de plaatselijke sportterreinen om van daaruit de natuur in te trekken. Er is keuze uit parcours van 4 – 6 – 12 en 20 km.
De kleinste afstand houdt het, op een kleine helling bij de start na, bij een vlak parcours en loopt 100% langs verharde wegen.
De overige afstanden begeven zich vooral door en langs de bossen (85%). Het is een prachtparcours vol afwisseling met mooie panorama’s met af en toe een sportief stukje klimmen en dalen maar zonder extreem zwaar te worden. Vorige editie kreeg enkel maar lovende commentaren!
Wat betreft eten en drinken is alles voorzien zoals belegde broodjes, taart, soep, bouletten, …, water, limonades, bieren en wijn.
’s Middags is er ook een BBQ met 2 stukken vlees, groentjes en patatjes voor slechts € 8.
Het bestuur van de wandelclub belooft ons hartelijk te ontvangen en als het weer ook wat wil meevallen dan belooft dit zeker alweer een prachtuitstap te worden in een schitterende omgeving.

Voor deze alweer veelbelovende uitstap vertrekken we aan de Watersportbaan (Topsporthal) om 7u.30 om even later de passagiers op te halen te Gentbrugge. Wees erbij!

Op verzoek en voor onze nieuwe clubvrienden, hierbij alvast onze Noodnummers.
Ingeval van plotse afwezigheid op de dag zelf, tot 5 minuten vòòr het vertrekuur, of indien zich iets ernstig zou voordoen op het parcours, kan je bellen naar de clubbegeleider(s):
ons noodnummer +32 475/809 351 of naar Etienne +32 479/854 397.