Op zondag 12/3/2017 gaan onze busreizen van start. Dit jaar niet met een uitstap naar zee maar het Begoniabusje brengt ons naar Hyon.
We bezoeken er Wandelclub “Les marcheurs Van Gogh” die hun ‘Marche des Tournesols’ inrichten. Er zijn weinig gegevens terug te vinden over deze club zodat ik mij beperk tot enkele algemene weetjes van dit dorp en zijn omgeving.
Hyon is een dorpje in de Belgische provincie Henegouwen en een deelgemeente van de Waalse stad Bergen. Hyon is een klein plaatsje twee kilometer ten zuidoosten van Bergen, dat verder wordt omringd door Spiennes, Mesvin, Ciply en Cuesmes.
Door Hyon stromen de kleine riviertjes de By, de Trouille en de Wampe. In de 16de eeuw bouwde men een stuwdam/brug op de Trouille.
Hyon heeft ook een gemeentepark. Hier staat de
Boom van de Vrijheid, een Hollandse linde, geplant op het einde van de XVIIIde eeuw.
In deze streek bevinden zich ook terrils. De top van de Terril de l'Heribus is te beklimmen en beloont de wandelaar met een prachtig zicht op Bergen. Het is een vraagteken of de parcours over deze bult zullen trekken.
Afstanden: 6 – 12 – 20 – 30 KM

Aandacht: we starten onze busreizen in de toekomst aan de Bloso Topsporthal Vlaanderen , Zuiderlaan 14 Gent (langs de Watersportbaan). Naar Hyon starten we om 7u30. Een tweede opstapplaats aan P&R E17 in Gentbrugge wordt enkele minuten nadien aangedaan.